Langosi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml apa la temperatura camerei (depinde de faina)
  • 500 gr faina alba
  • un praf de sare
  • o lingurita de zahar
  • un cub de drojdie proaspata (25 gr)
  • citeva linguri de ulei folosite la framintat
  • ulei pentru prajit
  • Pentru condimentare:
  • varianta sarata:
  • brinza feta (in loc de telemea)
  • iaurt grecesc (in loc de smintina)
  • varianta dulce:
  • zahar

Mod de preparare

Facem un aluat cu toate ingredientele de mai sus mai putin uleiul, framintam aluatul cu miinile unse cu ulei si lasam la dospit pina cind se dubleaza ca volum (depinde de temperatura camerei puteti sa il lasati mai mult sau mai putin).

Impartim aluatul in bucati cit o mingie de biliard, o intindem si o mai lasam putin la dospit pina cind le-am pregatit pe toate. Punem uleiul la incalzit si cind este fierbinte prajim langosii, mai intii pe o parte apoi si pe cealalta ... Ii scoatem pe hirtie care absoarbe grasimea in exces.

Ii condimentam dupa cum ne place sarat sau dulce.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.