Korvapuusti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -85 g zahar
  • -150- 200 ml lapte cald
  • -1 ou
  • -1 lingurita cu varf, cardamon
  • -100 g unt moale
  • -1 varf cutit sare
  • -coaja rasa de lamaie si / sau zahar vanilat, optional
  • Umplutura traditionala:
  • -100 g unt moale
  • -150 g zahar pudra
  • -1- 2 lingurite scortisoara pudra
  • Pentru ornat:
  • -nuca prajita sau alune
  • migdale (macinate sau feliate), optional
  • -zahar brun
  • Altele:
  • -1 galbenus
  • usor batut cu putin lapte caldut

Mod de preparare

Alifiati drojdia cu 1 lingurita zahar, dizolvati in putin lapte caldut si lasati la crescut 15- 20 min.
Separat, cerneti faina intr-un bol, adaugati maiaua crescuta, restul ingredientelor si framantati un aluat elastic ce se desprinde de vas si mana.

Lasati la crescut, acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Impartiti aluatul in doua si intindeti foi dreptunghiulare de circa 1 cm grosime.

Ungeti uniform cu umplutura (frecati untul spuma cu zahar si scortisoara) si rulati lejer in forma de sul.
Taiati cu un cutit bine ascutit in bucatele potrivite de forma trapezoidala si asezati-le cu baza mare in jos.

Apasati mijlocul fiecareia, cu coada rotunda a unei linguri de lemn sau cu un bat pentru frigarui, astfel incat marginile aluatului din partea superioara sa se apropie.

Transferati in tava tapetata cu hartie de copt, distantate si lasati la crescut, in loc cald, inca 30- 40 min.
Ungeti cu galbenus si presarati cu nuca (alune, migdale) macinate sau feliate, optional si / sau zahar brun.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 12- 15 min sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Lasati la racorit pe un gratar.
Serviti cat sunt caldute, dar sunt minunate si reci.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle pufoase

Chifle pufoase este o reteta simpla, pe care oricine o poate prepara acasa.

Chifle pufoase
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj