Se scot foile pe masa de lucru si se acopera cu un servet umed ca sa nu se usuce. Se unge o tava (23/33cm) cu unt si se pun pe rind 5 foi de phillo, unse cu unt topit intre ele. Separat, intr-un castron, se amesteca bine toate ingredientele (oua, ricotta, mascarpone, feta, lapte, apa minerala, sare).
Se pun deoparte 5 foi de phillo, iar restul 10 foi, pe rind, se baga in compozitia lichida si se "mototolesc" usor dupa care se pun in tava, una linga alta. Dupa ce se termina cele 10 foi, se iau pe rind din cele 5 foi puse deopate si se pun deasupra compozitiei lichide, pe rind, unse intre ele cu unt topit.
Deasupra se pot unge cu unt sau ulei (floarea soarelui sau porumb). Se baga tava in cuptorul preincalzit la 375*c-190*c si se lasa 30 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca dupa care se taie in patrate mai mari si se serveste.
Pofta Buna!
Aceasta este reteta dupa care m-am inspirat. Data viitoare am sa modific si am s-o fac cu feta, smintina (acra) si cottage cheese (jocca)!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.