Fursecuri cu nuca deasupra

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 cesti de cafea cu zahar tos
  • 2 cesti de cafea cu ulei de floarea soarelui
  • 4 cesti de cafea cu faina
  • 1 plic vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • nuci
  • zahar farin pentru pudrat

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele,bine cu mixerul,in ordinea urmatoare:ouale cu zaharul(pana se topeste bine zaharul),apoi uleiul,vanilia,coaja de lamaie iar la sfarsit faina. Dupa fiecare ingredient care se adauga,se bate bine cu mixerul, circa 5 minute la viteza medie.

Cand toate ingredientele au fost incorporate,compozitia finala v-a rezulta destul de moale. Se ia cu lingurita din compozitie si se pun gramajoare cu distanta intre ele(circa 5 cm.), intr-o tava captusita cu hartie pentru cuptor.

Daca nu avem hartie,se poate unge tava cu unt. Deasupra punem o bucata de nuca, apoi se pun in cuptorul incalzit(la mijloc) la foc potrivit.

Cand sunt gata, se lasa putin sa se raceasca, se pudreaza caldute.

Putem sa le facem si lipite intre ele cu crema de ciocolata dar numai punem nuca deasupra si fara sa le pudram.

Din aceasta compozitie mi-au rezultat 35 fursecuri de marime mijlocie.

In loc de nuca, deasupra se poate pune rahat sau o visina di dulceata. Aceste fursecuri raman moi si dupa cateva zile,daca le conservam acoperite.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Această rețetă delicioasă îmi aduce aminte de bunicuța mea dragă, care ne făcea un chec cu mere si nuci absolut...

Desert prajitura cu mere si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj