Crusty Cob

Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 500 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 6 g sare de mare fin macinata
  • - 30 g drojdie proaspata sau echivalentul: 8,5 g drojdie uscata (eu am folosit drojdie uscata)
  • - 38 g unt de calitate superioara, aflat la temperatura camerei - moale insa nu topit (1/3 stick)
  • - 295 ml apa (p h recomanda in reteta originala 1 si 1/4 cana cu apa - conform masurilor din u s - eu am folosit in total 295 ml apa)
  • - ulei pentru pregatirea tavii de copt / folie antiaderenta pentru copt (mie imi place sa folosesc folia antiaderenta desi se pateaza ”putin” si cam asa ramane Este posibil ca pe parcursul framantarii sa aveti nevoie de putina faina si / sau pu

Mod de preparare

- Faina, sarea, drojdia si untul eventual taiat bucatele (moale insa nu topit) se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).
- Se amesteca cu mana toate aceste ingrediente.

- Se adauga apa treptat si se amesteca toate ingredientele cu mainile timp de 2 minute. Se formeaza in scurt timp un aluat moale, usor de modelat si lipicios.

- Se aseaza aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil. Se framanta aluatul timp de 5 minute. Daca credeti ca este necesar puteti sa mai adaugati faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut (eu ma feresc in general de infainarea suplimentara deoarece o cantitate de faina prea mare poate influenta in mod negativ cresterea painii). Evit de asemenea o framantare excesiva a aluatului deoarece ea poate avea aceleasi consecinte ...

- Se modeleaza aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca forma unei sfere aplatizate.
- Se acopera aluatul cu un prosop pentru bucatarie sau cu un bol cu diametru mare.
- Se lasa aluatul sa creasca la loc caldut timp de 2 ore. In acest timp aluatul creste (am facut a treia fotografie dupa mai putin de o ora)...

- Se unge cu ulei o tava mare (eu am preferat folosirea foliei antiaderente pentru copt).
- Se pune aluatul pe suprafata de lucru foarte usor infainata in prealabil si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca forma unei sfere aplatizate.

- Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.

- Se cresteaza suprafata aluatului (dupa preferinta) si se presara putina faina.
- Painea se coace timp de aproximativ 30 de minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta: ”100 Great Breads - Paul Hollywood” - (”Crusty Cob”).
* (aveti nevoie in plus de putina faina necesara pentru infainarea suprafetei de lucru) . p. h. recomanda aproximativ 4 cani cu faina, nu foarte pline, conform masurilor din u. s. si suplimentar faina pentru infainare - eu am folosit in total 500 g faina pentru framantarea aluatului efectiv, la care s-a adaugat faina necesara infainarii suprafetei de lucru si cea adaugata la suprafata aluatului inainte de a fi pus in cuptor).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj