Coronita si Cornuri Sarate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr cartofi fierti si striviti
  • 250 ml lapte
  • 25 gr drojdie de bere
  • 1 lingurita de zahar (pt drojdie)
  • 2 oua
  • 100 gr unt topit
  • 1 lingura de sare
  • Umplutura:
  • fiecare ce prefera eu am pus
  • in coronita: spanac inabusit in tigaie cu putin ulei + urda + cascaval (groviera) + piept de pui fiert si taiat marunt
  • in cornuri am pus:
  • cascaval + cremvurst taiate marunt
  • urda

Mod de preparare

Se face un aluat care e destul de moale si se lasa la dospit, cind e crescut se rastoarna pe planseta cu faina si se mai framinta (doar prin impachetare de la margini spre centru fara sa il apasam prea tare)...
se taie in 2: cu o parte facem coronita si cu cealalalta cornurile.

Pentru coronita se face un aluat, se intinde, se umple cu umplutura si se ruleaza, se taie bucati si se aseaza in tava in verticala fiecare bucata de rulou ca in prima poza, se lasa la dosit si apoi se coace.

PS:
Coronita se umple (mijlocul) cu o salata... eu am umplut cu caponata (reteta exista deja).
Se coc pina cind se rumenesc.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.