Cornuri cu branza si cascaval

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 3 lingurite cu drojdie uscata
  • 1 cana cu apa calda
  • 1 lingurita cu zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 1/2-3 cani cu faina
  • 1 lingurita cu sare
  • Umplutura:
  • 100 gr telemea
  • 2-3 linguri cu smantana
  • 100 gr cascaval
  • 1 ou

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in putina apa calduta,adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute,pana isi dubleaza volumul.Punem intr-un vas faina si facem o gropita la mijloc. Adaugam uleiul,sarea, restul de apa calda si drojdia crescuta.Framantam pana cand obtinem un aluat elastic.Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi intindem aluatul intr-o foaie subtire.Intre timp pregatim umplutura.Amestecam branza cu smantana,pana se omogenizeaza bine.Taiem din aluat patratele cu latura de aproximativ 10 cm.Punem o lingurita de branza la unul din colturi.Unim cele doua colturi laterale deasupra si rulam.Lasam 10-15 minute sa creasca,apoi ungem cornurile cu ou batut si presaram cascaval ras,mac,susan, etc.Dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos deasupra.Le putem servi simple sau alaturi de o cana cu lapte.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.