Cornuri cu branza si cascaval

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 3 lingurite cu drojdie uscata
  • 1 cana cu apa calda
  • 1 lingurita cu zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 1/2-3 cani cu faina
  • 1 lingurita cu sare
  • Umplutura:
  • 100 gr telemea
  • 2-3 linguri cu smantana
  • 100 gr cascaval
  • 1 ou

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in putina apa calduta,adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute,pana isi dubleaza volumul.Punem intr-un vas faina si facem o gropita la mijloc. Adaugam uleiul,sarea, restul de apa calda si drojdia crescuta.Framantam pana cand obtinem un aluat elastic.Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi intindem aluatul intr-o foaie subtire.Intre timp pregatim umplutura.Amestecam branza cu smantana,pana se omogenizeaza bine.Taiem din aluat patratele cu latura de aproximativ 10 cm.Punem o lingurita de branza la unul din colturi.Unim cele doua colturi laterale deasupra si rulam.Lasam 10-15 minute sa creasca,apoi ungem cornurile cu ou batut si presaram cascaval ras,mac,susan, etc.Dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos deasupra.Le putem servi simple sau alaturi de o cana cu lapte.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti