Chifle cu mac si cascaval

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 13 gr drojdie
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura mac
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou

Mod de preparare

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut.
Incepem sa framantam, incorporam macul si cascavalul, pe care il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Mai adaugam lapte, framantam pana obtinem un aluat omogen si usor lipicios.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 40-50 de minute, la loc ferit de curent.
Dupa ce a crescut, trecem mainile prin faina alba si impartim aluatul in 8 bucati, aproximativ egale.
Formam niste bile, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le lasam 10 minute la odihnit, apoi batem oul spuma si cu un penson le ungem.
Introducem chiflele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute sa se racoreasca si servim!

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura