Chec cu banana si nuci III

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 1/4 cana miere
  • 1/4 cana ulei vegetal
  • 1/4 cana piure de mere
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri apa
  • 1 1/3 cana banana pisate
  • 1 1/3 cana faina de orez brun
  • 3/4 cana faina de quinoa
  • 1/4 cana amidon de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana nuci maruntite

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Folositi mixerul la viteza mare pentru a amesteca mierea si uleiul. Adaugati piureul de mere si amestecati bine. Puneti ouale, vanilia si apa. Amestecati bine dupa adaugarea fiecarui ingredient. Puneti si bananele si dati compozitia deoparte. Va avea un aspect neomogen.

Intr-un vas separat amestecati fainile cu amidonul, praful de copt si sarea. Adaugati-le apoi in compozitia de banane amestecand bine. Puneti nucile si apoi turnati compozitia intr-o tava de chec. Coaceti timp de aproximativ o ora la 180 de grade Celsius. Verificati din cand in cand pentru a va asigura ca nu se arde (timpul de coacere variaza totusi in functie de cuptor).

Se serveste rece.

Valori nutritionale pentru o portie:
~250 calorii
~11 g grasimi
~ 4 g proteine
~ 35 g carbohidrati
~ 53 mg cholesterol
~350 mg sodium

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...