Biscuiti cu Chimen

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -1 pachet praf de copt
  • -2 oua
  • -½ lingurita sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -rozmarin uscat, dupa gust
  • -200 g iaurt
  • -100 g unt, moale
  • -chimen
  • Pentru finisat:
  • -albus usor batut
  • -seminte de chimen

Mod de preparare

Adaugati peste faina cernuta impreuna cu praful de copt ouale, praful de sare, piperul si rozmarinul, dupa gust.

Amestecati putin, apoi puneti iaurtul, untul, taiat cubulete, semintele de chimen si framantati rapid pana ce aluatul se leaga.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intindeti aluatul intr-o foaie groasa de cca 5 mm si taiati in forme mici.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu albus usor batut si presarati cu seminte de chimen.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15 min, la 180 grade sau pana ce biscuitii sunt facuti si incep usor sa se aureasca.

Scoateti pe gratar si lasati sa se raceasca.

Pastrati in cutii cu capac.

Serviti dupa 1- 2 zile, timp in care biscuitii devin fragezi.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.