Biscuiti cu Cascaval

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina
  • 250g unt
  • 250g cascaval
  • 1 ou
  • sare
  • boia dulce
  • faina pentru planseta
  • 1 lingura de margarina pentru tava

Mod de preparare

Separi albusul de galbenus, cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adincitura in care pui galbenusul, untul inmuiat la temperatura camerei taiat in cubulete, sarea si boiaua dupa gust. Framintati un aluat potrivit de tare.

Bateti spuma albusul cu putina sare. Razi fin cascavalul.

Pe planseta presarata cu faina intinzi o foaie cu grosimea de aproximativ de 5 mm pe care o ungi cu spuma de albus si presari deasupra cascavalul ras. Tai biscuiti cu o rozeta sau cu ajutorul unei forme pentru fursecuri ai asezi in tava unsa cu margarina si ii coci la foc mijlociu in cuptorul preincalzit timp de 20 min.
A se oferi spre consum, fie ca atare, fie ca suport pentru tartine cu diferite paste.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...