Biscuiti cu cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 2 cartofi mari (suficienti pentru a face 3/4 cana de piure)
  • 1 cana faina de sorg
  • 1/2 cana amidon
  • 1/4 cana faina de orez brun
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 6 linguri de unt
  • 1 lingura de miere
  • 1 ou
  • 1/3 cana de lapte

Mod de preparare

Coaceti cartofii in cuptor la 180 de grade, pana se inmoaie. Lasati-i sa se raceasca, apoi curatati-le coaja. Faceti-i piure (ar trebui sa obtineti 3/4 de cana).

Intr-un vas separate amestecati faina. Praful de copt si amidonul. Amestecati cu untul pana cand aluatul arata ca niste boabe de mazare mai mici.

Intr-un alt vas amestecati oul cu mierea si laptele. Adaugati ingredientele uscate. Puneti si piureul de cartofi si amestecati bine.

Preincalziti cuptorul la 220 de grade.
Rulati aluatul pe suprafata acoperita cu faina si taiati biscuitii in diferite forme. Asezati-i in tava si coaceti-i timp de 15-20 de minute. Lasati-i la racit, apoi consumati-i.

Valori nutritionale pentru o portie:
~309 calorii
~14 g grasimi
~4 g proteine
~39 g carbohidrati
~68 mg colesterol
~107 mg sodium

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta de cocos cu gris

O modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.

Desert tarta de cocos cu gris
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura