Apple Pie Sau Placinta cu Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 300 g faina
  • - 40 g zahar
  • - 1 lingurita sare
  • - 150 g unt sau margarina
  • - 70 ml apa
  • Umplutura:
  • - 1 kg mere
  • - 120 g zahar brun
  • - 1/2 lamaie
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 1 lingura amidon de porumb
  • - 20 g unt
  • Altele:
  • - 1 ou sau plate
  • - 2 linguri zahar brun

Mod de preparare

Este o reteta tipic americana am pregatit-o pentru Ziua recunostintei. Gustul e divin. Buna rau, merita incercata.

Preparare:
Se pune intr-un castron faina, zaharul, sarea si untul (margarina) bucati si se face un aluat nisipos. Dupa care se adauga apa se framanta pana devine o mingie care se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 min. Eu l-am pregatit seara si l-am lasat in frigider pana dimineata.

Intre timp se curata merele de coaja si se taie feliute subtiri care se stropesc cu zeama de lamaie. Se adauga coaja de lamaie, zaharul, amidonul si scortisoara amestecand bine.

Aluatul se imparte in doua o parte trebuie sa fie mai mare decat cealalta. Se intinde partea de aluat mai mare si se pune intr-o forma de tort cu inel detasabil unsa cu unt si tapetata cu faina, deasupra se pune umplutura care se niveleaza bine se adauga bucatele de unt si se inchide bine cu a doua foaie.

Se unge cu ou sau cu lapte si se pudreaza cu zahar.

Se taie un pic deasupra cu cutitul ca sa iasa aburul si se coace la 180° pentru 40 min.

Se lasa la racit si se serveste cu placere.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan

Cred ca v-am bagat in ceata:)) Tan tan este de fapt un oras din Maroc, iar acest amestec de mirodenii ii poarta numele. Este...

Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj