Placintele pufoase cu mere sunt un desert clasic, cu aluat dospit moale si umplutura aromata de mere cu scortisoara – perfecte pentru mic dejun sau gustare
Aluatul: Amesteca drojdia cu putin lapte caldut si zahar. Lasa sa se activeze 10 minute. Intr-un bol mare, combina faina, oul, sarea, zaharul, untul topit si drojdia activata. Framanta pana obtii un aluat elastic. Acopera si lasa la dospit 1 ora.
Umplutura: Caleste merele rase in unt cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se evapora lichidul. Lasa sa se raceasca.
Intinde aluatul pe blatul infainat, taie patrate sau cercuri. Pune o lingura de umplutura in mijloc si aduna colturile in forma de plic, apasand usor sa se lipeasca. Aseaza placintele in tava cu hartie de copt, unge-le cu galbenus amestecat cu lapte. Coace-le la 180°C timp de 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa