Taste (Derelye)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Tastele noastre din Bihor cred ca se mai numesc coltunasi(Tashte)
  • 2 oua
  • faina cam 300 gr
  • dulceata de prune mai tare (se poate folosi si alt fel dar acesta e specificul lor)
  • pesmet
  • sare
  • ulei ptrprajit pesmet

Mod de preparare

Se framanta din faina cu oua si un praf de sare un aluat nu prea tare( la nevoie se poate adauga si un pic de apa) , se intinde un pic cu sucitorul si apoi intindem fasiile cu masina de taietei pe pozitia 6.(Cine se pricepe , intinde aluatul cu sucitorul Wink ca si ptr.taieteii de casa).

Taiem fasiile intinse in patratele de marime potrivita punem pe el dulceata de prune , il pliem si cu o furculita presam marginile sa se lipeasca.

Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste punem tastele in el si lasam sa fiarba cca 15 minute. Se strecoara , se spala , se toarna un pic de ulei peste ei, se amesteca cu pesmetul prajit in putin ulei si in care nu uitam sa punem si un pic de sare.
Se poate presara deasupra cine doreste scortisoara cu zahar.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Bianca

Maine pe 17 septembrie e ziua ''fetei mele'' Bianca, ca am o fiica, o zuza ca si mine, de parca am facut-o eu....Bianca este...

Desert tort Bianca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj