Taste (Derelye)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Tastele noastre din Bihor cred ca se mai numesc coltunasi(Tashte)
  • 2 oua
  • faina cam 300 gr
  • dulceata de prune mai tare (se poate folosi si alt fel dar acesta e specificul lor)
  • pesmet
  • sare
  • ulei ptrprajit pesmet

Mod de preparare

Se framanta din faina cu oua si un praf de sare un aluat nu prea tare( la nevoie se poate adauga si un pic de apa) , se intinde un pic cu sucitorul si apoi intindem fasiile cu masina de taietei pe pozitia 6.(Cine se pricepe , intinde aluatul cu sucitorul Wink ca si ptr.taieteii de casa).

Taiem fasiile intinse in patratele de marime potrivita punem pe el dulceata de prune , il pliem si cu o furculita presam marginile sa se lipeasca.

Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste punem tastele in el si lasam sa fiarba cca 15 minute. Se strecoara , se spala , se toarna un pic de ulei peste ei, se amesteca cu pesmetul prajit in putin ulei si in care nu uitam sa punem si un pic de sare.
Se poate presara deasupra cine doreste scortisoara cu zahar.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...