Spaghete cu Legume A la Bolognese

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 fire ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 3 morcovi
  • 2 tije telina
  • 1 dovlecel
  • rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura busuioc
  • sare
  • 850 ml suc de rosii
  • 250 gr spaghete
  • 50 gr parmezan

Mod de preparare

Usturoiul se curata de coaja. Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul iute se spala si se curata de seminte. Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Tijele de telina si dovleceii se spala si se toaca marunt.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim usturoiul, ardeiul iute, ceapa pentru 5 minute adaugand si zaharul.

Adaugam restul de legume, rozmarinul, busuiocul si amestecam. Se adauga sare dupa gust. Adaugam sucul de rosii si 1\2 pahar cu apa si lasam sa fiarba la foc mediu pentru 12 minute.

Separat se pune apa la fiert. Cand aceasta a inceput sa fiarba adaugam sare si apoi spaghetele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand s-au fiert se scurg de apa.

Se adauga pastele in tigaia cu legume si se amesteca.

Se servesc calde presarate cu parmezan.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.