Smoked Salmon Pasta (Paste cu Somon Afumat)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g paste in forma de scoica
  • 1lingura de ulei de masline
  • 4 fire de ceapa verde (eu am pus din cea uscata)
  • 180 gr ciuperci feliate (am pus 2 conserve de 150 gr fiecare soiul shiitake)
  • 200 ml vin sec alb
  • 2oo ml lapte de frisca
  • 1 lingura de marar tocat (se poate pune si din cel uscat)
  • 1 lingura suc de lamaie (optional)
  • 100 gr parmezan ras
  • 50 gr mozzarella rasa
  • 150-200 gr somon afumat (bucatele mai mici)
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi (optional) dupa gust

Mod de preparare

Se fierbe pastele dupa instructiunile de pe cutie, se scurg si apoi se pun din nou in cratita in care au fiert pentru a le mentine calde. Intre timp se pune uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa tocate si ciupercile. Se prajesc impreuna timp de cateva minute dupa care se adauga vinul se fierbe pana scade aproape tot, apoi se adauga laptele de frisca si se mai tine pe foc 1-2 minute.

In plus fata de reteta eu am mai adaugat si 4 catei de usturoi in sosul de ciuperci.

Sosul de ciuperci se pune fierbinte peste pastele calde (cratita cu paste se tine pe foc mic de tot pentru a o mentine calda), se adauga mararul si branzeturile rase, se amesteca bine de tot sa se topeasca branza.

Se ia apoi de pe foc, se pun bucatile de somon afumat, se amesteca din nou. Se asezoneaza cu sare si piper, se decoreaza cu felie de lamaie.

Cine doreste, la sfarsit, dupa ce se adauga pestele poate sa stropeasca cu suc de lamaie pastele... A fost un deliciu langa un pahar de Murfatlar de calitate.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu sparanghel

"picnicul bucatarasilor" Cat mai este sezonul sparanghelului va invit sa incercati o tarta delicioasa!

Tarta cu sparanghel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj