Rigatoni cu Sos Pesto Sicilian (sos Tarpanese)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500g rigatoni (paste tubulare cu striaţii pe lungime)
  • - parmezan ras, după gust
  • Sos tarpanese:
  • - 200g migdale
  • - 4 ardei iuţi mici
  • - 2 mâini de busuioc verde
  • - 2 căţei mari de usturoi
  • - 8 anşoa din conservă în ulei, nu în bulion, (sau sardine) + un pic din uleiul din conservă
  • - 800g roşii cherry
  • - 80g parmezan ras
  • - ulei de măsline
  • - sare, piper

Mod de preparare

1. Se prepară pastele respectând instrucţiunile de pe pachet, apoi se lasă la scurs, păstrând o cană cu zeama în care au fiert.

2. Se pun ingredientele pentru sos într-un blender şi se amestecă până se obţine o pastă.

3. Se adaugă sosul peste paste şi se amestecă adăugând din apa păstrată de la fierbere, pentru că rigatoni trebuie servite într-un sos mai fluid, ele absorbind lichidul.
Se presară parmezan ras după gust, se taie câteva roşii cherry în jumătate, se mai adaugă un pic de ulei de măsline şi se servesc

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza

Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti