Paste la Cuptor cu Sos Maggi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g paste
  • 250 g branza
  • 300 g mazel
  • 2 cepe potrivite
  • margarina/ulei
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 1 plic de sos Maggi (Milanese/Bolonese)
  • lapte/apa pentru sos

Mod de preparare

Se fierb pastele (eu prefer tuburile), dupa care se scurg.
Se taie ceapa marunt si se caleste putin, peste care se pune mezelul (eu prefer parizer) si cand este aproape gata calita ceapa, se pune usturoiul taiat marunt.

In vasul in care pregatiti mancarea, puneti putina margarina/ulei ca sa nu se prinda pastele.

Dupa ce ati scurs pastele asezati un rand de paste, peste care puneti mazelul cu ceapa si usturoiul si radeti branza. Apoi se completeaza cu restul de paste.

Preparati sosul dupa indicatiile de pe plic (eu in loc de apa folosesc lapte).

Peste pastele din vas aplicati acest sos, apoi mai radeti putina branza si turnati ouale batute. Se da la cuptor pana se rumeneste putin la suprafata.

Pofta buna

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.