Paste cu Sos de Busuioc (pesto), Fasole Verde si Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 200 g paste (tip penne, rigatoni, nu spaghetti)
  • 200g fasole verde (nu cea lata)
  • 1 cartof
  • 1 rosie (optional, dar eu am pus)
  • 4-5 linguri sos de busioc pesto alla genovese
  • Ingrediente pentru sos pesto
  • 4 legaturi de busuioc (proaspat)
  • 1 pahar de ulei de masline de buna calitate
  • 3 linguri de parmezan ras (sa fie parmigiano original)
  • 3 linguri de cascaval de oaie ras
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de samburi de brad (pinoli)
  • 1 lingura de nuci macinate
  • putina sare

Mod de preparare

Se pune apa pentru paste la fiert! Cand clocoteste, saram si adaugam fasolica verde si un cartof taiat cubulete (cartoful are rolul doar de a da putina densitate sosului de busuioc).

Dupa circa cinci-sapte minute, (depinde de fasole, sa fie destul de frageda, fara ate) se adauga si pasta!

Cand pastele sunt fierte strecuram si punem totul intr-un castron de salata! Adaugam sosul "pesto" amestecam si putem pune si o rosie taiata cubulete (eu am pus doar am cautat sa nu pun si semintele, doar pulpa).

Cine nu gaseste de cumparat pesto (eu gasesc de buna calitate) ingredientele pe care le-am enumerat mai sus pentru pesto se pun in blender si se mixeaza (mai nou! ! ! ) dar un "pesto " serios se face in mojar de marmura!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu dovlecei si parmezan

Vazand la merisor pe blog aceasta minunatie, n-am mai stat pe ganduri si am trecut imediat la executia ei. Ingredientele...

Placinta cu dovlecei si parmezan
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj