Paste cu Chiftelute - Doamna si Vagabondul

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Chiftelute:
  • 100 gr carne tocata (eu am tocat doua felii de cotlet fara os)
  • 2 felii de piine (din cea feliata)
  • 1 ou
  • frunze de patrunjel verde tocat
  • parmezan ras
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • o cutie mica de pulpa de rosii
  • putina apa (1/2 pahar)
  • 1 lingurita de ceapa tocata
  • sare
  • piper
  • tulpinile de la patrunjel (frunzele le-ati pus in chiftele)
  • 1 catel de usturoi intreg
  • Pentru paste:
  • 180 gr de paste (o portie 90 gr)

Mod de preparare

Se amesteca carnea tocata cu piinea inmuiata in lapte, scursa bine, oul, patrunjelul tocat, sarea, piperul si se formeaza chiftelute cit mai mici posibil

Se prajesc in ulei, se scot pe o farfurie cu servet de hirtie (special pentru prajeli) ca sa absoarba toata grasimea.

Separat se pregateste sosul se varsa intr-o cratita pulpa de rosii, se adauga apa cit este nevoie ca sa fie mai lichida caci va fierbe pina se va ingrosa si o mare parte va fi absorbita de chiftelute.
Adaugam catelul de usturoi, tulpinile intregi de patrunjel, aceste doua ingrediente cind sosul va fi gata vor fi scoase si aruncate. Apoi adaugam sare, piper si cind incepe sa clocoteasca varsam chiftelutele inauntru si lasam sa fiarba la foc mic pina cind sosul se ingroasa si mai scade.

Intre timp fierbem pastele in apa sarata, cind sunt al dente deci mai au nevoie de cca 1-2 minute de coacere le scurgem si le varsam in sosul chiftelutelor. Lasam sa fiarba la foc mic pina cind pastele sunt gata.

Chiftelele mele sunt cam mari cine insa are mai multa rabdare le poate face cit mai mici posibil. Cu cit sunt mai mici cu atit sunt mai simpatice.
In loc de faimoasele spaghete din film am folosit fussili col bucco adica niste paste subtiri ca spaghetele, dar ondulate ca si cind ar fi fost puse pe bigudiuri.

Reteta poate fi trecuta cu succes in lista de retete "traditionale" americane, caci este tipica din little Italy si comunitatii italiene de pe coasta de est a SUA.

In Italia se pregateste aceasta reteta, dar se serveste nu ca un fel de mincare ci doua: felul 1 pastele cu sosul si felul 2 chiftelele cu alta parte din sos. Servirea intr-o singura farfurie si ca un fel unic de mincare ar fi singura mare diferenta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gazpacho'n go!

Reteta de mai jos pleaca de la savuroasa supa de origine spaniola, gazpacho! Este o supa care are ca principale ingrediente:...

Gazpacho'n go!
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj