Paste cu Cartofi (Sardegna)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 1/2 sau 1/4 ardei gras
  • 1/2 ceapa
  • 1 tulpina de telina sau in cazul meu o parte din radacina
  • 1 morcov
  • pulpa de rosii 3 linguri
  • 150 gr paste scurte (eu am avut spaghetti pe care le-am rupt in servet de in)
  • sare
  • Optional:
  • grana (e un fel de parmezan)
  • speck (carne afumata) - eu am pus cruda deasupra
  • sau cirnat fara pielita pus de la inceput in cratita

Mod de preparare

Se pun la inabusit in putin ulei morcov ras, telina rasa (sau taiata marunt) ceapa su putina sare. Se adauga cartofii se amesteca bine si apoi rosiile si apa. Se lasa la fiert cca 20-30 min cit sa se farba cartofii dar sa nu se sfarime in oala.

Se scot o parte din cartofi si se tin separat. Se lasa sa se raceasca supa si in timpul asta se fierb separat pastele in apa cu sare.

Supa se mixeaza cu mixerul vertical sua in lipsa lui cu " pisalogul" pt piure. Se adauga pastele scurse si cartofi intregi tinuti deoparte.

Se serveste imediat cu brinza rasa deasipra (sau fara) si in cazul meu cu speck taiat marunt ...

Daca puneti carne de cirnat sau chiar felii de cirnat de la inceput impreuna cu restul ingredientelor nu mai mixati supa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Am pregatit aceste cornuri simple, dar tare bune si aromate de la dulceata de gogonele. 

Desert cornuri cu dulceata de gogonele
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj