Paste Carbonara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g paste (spagetti)
  • 200 gr Kaizer
  • 2 oua
  • 1/2 cana de parmezan ras
  • 3 linguri unt

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu putina sa re si ulei. Cand apa clocoteste se pun spaghetele (de preferat sa nu se rupa caci se inmoaie imediat si "intra" in cratita). Concomitent intr-o tigaie cu putin ulei se prajesc cubulete de 1/2 cm de kaizer. Cand sunt rumene (dar nu tari sau arse) se scot pe un servet de hartie sa se scurga de grasime. Se bat ouale si se amesteca cu parmezanul ca sa fie o pasta ceva mai moale decit smantana. Cand pasta e gata, se strecoara dar nu se clateste. Cratita in care a fost pasta se lasa pe aragaz, eventual la foc foarte mic si se pune 1 lingura de unt ca sa o tapeteze.

Pasta, inca calda, se pune in cratita si se amesteca cu restul de unt in asa fel incat spaghetele sa fie "acoperite". Se adauga ouale si kaizerul si se mai amesteca putin.

Se servesc cu parmezan ras.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.