Oua in Pat de Macaroane, la Cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -16 bucati macaroane lungi (pot fi si spagheti);
  • -4 oua;
  • -1 felie groasa de sunca;
  • -100 g spanac;
  • -1 morcov;
  • -4 rosii, fara pielita;
  • -sare;
  • -piper;
  • -unt (margarina);
  • -50-75 g cascaval ras

Mod de preparare

Patru forme termorezistente se ung cu unt si se pun in frigider, sa se raceasca. Se fierb macaroanele in apa cu sare, astfel incat sa ramana inca tari. Se strecoara si se aseaza etans pe fundul si peretii formelor reci.

Spanacul bine spalat, se fierbe in apa sarata. Se scurge si se toaca. Rosiile se taie in cuburi mici, morcovul se da pe razatoarea mare, iar sunca se da prin masina de tocat sau se taie marunt.
Se umplu formele pana la 3/4 din inaltime cu sunca, spanac, morcov, cascaval ras, rosii, in straturi, in ordinea pe care o doriti.
In fiecare forma se sparge cate un ou, se presara cu sare si piper si cascaval ras.

Se pregateste in cuptor, la bain-marie.
Formele se aseaza intr-o tava, in care se toarna apa fierbinte, pana sub nivelul oului si se dau la cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 6-8 minute sau pana ce albusul este bine inchegat.
Se scot din forme cat mai sunt caldute si se servesc imediat.

POFTA MARE!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

De mult astept sa apara capsunile de mai ca sa pot face aceasta tarta! Va invit sa o incercati! PS: o sa aveti aprecieri!!;)

Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj