Musaca de Macaroane cu Sos Bechamel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g macaroane
  • 300 g carne tocata
  • 2-3 oua
  • 50 g stafide
  • 4 linguri cascaval ras
  • nucsoara
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • Pt sosul Bechamel:
  • 3-4 linguri faina
  • 2 linguri unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1 ou

Mod de preparare

Macaroanele se fierb in apa cu sare aprox. 7-8 minute, apoi se lasa sa se scurga de apa si se aseaza intr-o cratita, turnand peste ele putin unt topit. Se adauga nucsoara, ouale batute si se scutura cratita, pentru ca ouale sa se amestece cu macaroanele.

Separat, se unge o tava cu unt sau cu putin ulei, se tapeteaza cu pesmet si se pune in ea jumatate din macaroane.

Se presara cascaval ras, adaugandu-se dupa aceea carnea tocata, amestecata cu stafidele. Apoi se pune cealalta jumatate de macaroane.

Sosul Bechamel se prepara astfel:
Se topeste untul, se adauga faina, amestecand mereu si avand grija sa nu se rumeneasca, dupa care se toarna laptele, lasand sa fiarba putin. Se sareaza, se pipereaza si se presara cascaval ras pe deasupra.

Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga un ou batut amestecand incontinuu. Se toarna peste macaroane, se presara din nou cascaval ras si se da la cuptor, la foc potrivit, sa se rumeneasca.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.