Lasagnetta cu Sos de Rosii, Mozzarella si Busuioc

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • sos de rosii
  • mozzarella
  • busuioc

Mod de preparare

Se framnta bine aluatul, se lasa la odihnit, se intind foi care se taie bucati de marimea dorita.

Foile le-am oparit in apa fierbinte cu sare si ulei, le-am trecut prin apa rece si le-am uscat pe servet de pinza.

Am cladit direct in farfurie o lingurita de sos de rosii, o foaie de lasagna, sos de rosii, mozzarella, alta foaie si tot asa. Eu am pus cite 4 foi la o portie, printre ele am aruncat si frunzulite de busuioc proaspete.

Apoi farfuria a mers la mo pt citeva minute 2-3 maxim ... sau depinde de cuptor... pina s-a topit brinza.
Se poate turna un fir de ulei evo (extravirgin) crud deasupra dc simtiti nevoia. Mie mi-au placut asa simple fara pic de ulei decit cele care era in apa cind s-au oparit foile.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.