Klebba (Knedli) cu pui si smantana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 3 chifle sau paine alba decojita
  • 40 gr rama
  • sare

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut cu un praf de sare . La faina adaugam cele 2 oua , laptele in care am dizolvat drojdia si framantam bine pana apar besicile la aluat. Lasam deoparte aluatul acoperit cca. 30 minute sa dospeasca , si in acest timp taiem painea decojita in cubulete. Incalzim rama si prajim pe el cubuletele de paine un pic.

Cand aluatul e dospit ,adaugam la el cubuletele de paine si il lucram bine pana ce painea se incorporeaza in aluat. Pe o suprafata presarata cu putina faina formam din aluat 2 cilindri cu un diametru de 7-8 cm pe care ii punem la fiert in apa cu sare.( Sa avem grija sa ii punem intr-un vas mai larg deoarece aluatul creste in timpul fiertului.)

Lasam aluatul sa fiarba 15 minute pe o parte ,apoi se intoarce si se mai lasa inca 15 minute, avand grija ca apa sa nu clocoteasca puternic ( fierbem la foc mic ).

Se scoate din apa ,se taie felii de grosimea unui deget si se serveste calda alaturi de orice sos doriti.

Eu am facut sosul de la o reteta mai veche postata tocanita de pui cu smanta.

Sos folosit

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa