- Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Eu am pastrat semintele ardeilor deoarece ardeii pe care i-am folosit nu erau foarte iuti.
- Se pune in tigaie o lingura cu ulei de masline. Cand uleiul este incins se adauga ceapa, usturoiul, ardeii iuti si se calesc in ulei timp de aproximativ 5 minute.
- Se adauga in tigaie uleiul ramas, amestecand usor cu o lingura din lemn.
- Se adauga pasta de rosii (in locul ei se pot folosi 4 rosii in ulei, scurse in prealabil, uscate la soare apoi tocate). Se incinge compozitia amestecand continuu.
- Se adauga verdeata tocata marunt. Se asezoneaza dupa gust cu sare, amestec de piper alb, verde negru si boia. Sosul se serveste fierbinte.
- Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Sosul se adauga fierbinte peste paste.
- Se presara inainte de servire peste pastele amestecate cu sos o cantitate generoasa de parmezan proaspat, ras fin pe razatoare.
Reteta sosului am gasit-o in cartea Annei Sheasby ”Cartea sosurilor”. Timp de preparare: aproximativ 10 minute.
Sosul trebuie pregatit in acelasi timp cu pastele, pentru a putea fi servite imediat.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.