- Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Eu am pastrat semintele ardeilor deoarece ardeii pe care i-am folosit nu erau foarte iuti.
- Se pune in tigaie o lingura cu ulei de masline. Cand uleiul este incins se adauga ceapa, usturoiul, ardeii iuti si se calesc in ulei timp de aproximativ 5 minute.
- Se adauga in tigaie uleiul ramas, amestecand usor cu o lingura din lemn.
- Se adauga pasta de rosii (in locul ei se pot folosi 4 rosii in ulei, scurse in prealabil, uscate la soare apoi tocate). Se incinge compozitia amestecand continuu.
- Se adauga verdeata tocata marunt. Se asezoneaza dupa gust cu sare, amestec de piper alb, verde negru si boia. Sosul se serveste fierbinte.
- Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Sosul se adauga fierbinte peste paste.
- Se presara inainte de servire peste pastele amestecate cu sos o cantitate generoasa de parmezan proaspat, ras fin pe razatoare.
Reteta sosului am gasit-o in cartea Annei Sheasby ”Cartea sosurilor”. Timp de preparare: aproximativ 10 minute.
Sosul trebuie pregatit in acelasi timp cu pastele, pentru a putea fi servite imediat.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapa