Farfalle cu Sos de Ardei Iute si Usturoi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200 g paste (eu am folosit farfalle)
  • - 5 linguri cu ulei de masline
  • - 1 ceapa mica
  • - 4 catei de usturoi
  • - 2 ardei iuti (cei pe care i-am folosit eu nu erau foarte iuti - cat sa ne fie pe plac sosul - pentru un gust ”mai putin intens” se indeparteaza in prealabil semintele ardeilor)
  • - 200 ml suc de rosii cu pulpa
  • - 3 linguri cu frunze de patrunjel maruntite sau frunze de busuioc maruntite (sau combinatia dintre ele)
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde, negru si boia
  • - 70 g parmezan

Mod de preparare

- Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Eu am pastrat semintele ardeilor deoarece ardeii pe care i-am folosit nu erau foarte iuti.

- Se pune in tigaie o lingura cu ulei de masline. Cand uleiul este incins se adauga ceapa, usturoiul, ardeii iuti si se calesc in ulei timp de aproximativ 5 minute.
- Se adauga in tigaie uleiul ramas, amestecand usor cu o lingura din lemn.

- Se adauga pasta de rosii (in locul ei se pot folosi 4 rosii in ulei, scurse in prealabil, uscate la soare apoi tocate). Se incinge compozitia amestecand continuu.
- Se adauga verdeata tocata marunt. Se asezoneaza dupa gust cu sare, amestec de piper alb, verde negru si boia. Sosul se serveste fierbinte.

- Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Sosul se adauga fierbinte peste paste.
- Se presara inainte de servire peste pastele amestecate cu sos o cantitate generoasa de parmezan proaspat, ras fin pe razatoare.
Reteta sosului am gasit-o in cartea Annei Sheasby ”Cartea sosurilor”. Timp de preparare: aproximativ 10 minute.
Sosul trebuie pregatit in acelasi timp cu pastele, pentru a putea fi servite imediat.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...