Chiftele cu Legume, Sos de Rosii si Spaghete din Hrisca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Portii: 4-6
  • Pentru chiftele:
  • 500 g carne de vita tocata
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/4 lingurita cimbru verde
  • 1 catel de usturoi
  • Pentru sos:
  • 1/2 lingura ulei de cocos extra virgin
  • 1/2 ceapa taiata marunt
  • 1 dovlecel verde taiat dupa plac
  • 1/2 ardei rosu taiat marunt
  • sare si piper dupa gust
  • un praf mic de fulgi de chili
  • 1 lingura de busuioc verde maruntit
  • 250 g sos de rosii
  • paste din faina de grau si faina de hrisca sau alta garnitura aleasa

Mod de preparare

In blender mixati ceapa, ardei, usturoi si cimbru. Intr-un bol amestecati aceasta pasta cu sare, piper si carnea tocata. Formati chiftelele dupa plac si prajiti-le in putin ulei. Lasati-le apoi deoparte.
Intr-o tigaie caramelizati ceapa in uleiul de cocos, adaugati dovlecelul si bucatile de ardei. Caliti si acestea puneti fulgii de chili si turnati sosul de rosii. Cand incepe sa fiarba adaugati chiftelele. Lasati sa fiarba la foc mic pana cand chiftelele si legumele sunt facute dupa plac apoi adaugati busuiocul. Fierbeti spaghetele conform instructiunilor indicate. Optional garnisiti cu busuioc verde.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide

Este o prajitura simpla cu foi coapte pe dosul tavii, iar crema caramel cu unt de arahide, face tot deliciul. Am ales un unt...

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.