Capunti Alla Puttanesca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 linguri cu ulei de masline
  • - 8 fileuri de ansoa scurse de ulei
  • - 2 catei de usturoi mari
  • - 1/2 lingurita fulgi de ardei iute sau 1-2 linguri ardei iuti jalapeno rosii, murati (eu am folosit fulgi de ardei iute)
  • - daca folositi ardei iuti rosii, murati, se feliaza sau se taie cuburi
  • - 500 g paste (eu am folosit capunti insa in mod clasic se folosesc spaghete)
  • - 400 g rosii si suc de rosii (conserva)
  • - 150 g masline negre fara samburi
  • - 2 linguri capere clatite si scurse (se pot folosi capere mici frantuzesti, nonpareille - sunt mai mici dar au un gust intepator mai pronuntat decat cele mari)
  • - 2-3 linguri frunze de patrunjel proaspat (optional)
  • - sare de mare fin macinata
  • - piper proaspar macinat
  • - 4 linguri cu ulei de masline

Mod de preparare

- Pachetul de paste pe care l-am cumparat (”Capunti alla puttanesca”) a avut un amestec special de condimente pe care insa nu l-am folosit (l-am pastrat pentru o data viitoare si am urmat intocmai reteta din cartea Nigellei Lawson).

- Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Fileurile de ansoa se feliaza fin.
- Usturoiul se curata, se spala si se feliaza fin (se poate folosi usturoi zdrobit, dupa preferinta).

- Rosiile se taie bucatele.
- Maslinele se taie marunt (eu le-am feliat doar).

- Uleiul se pune intr-un wok cu diametru mare. Cand uleiul este incins se pun bucatelele de ansoa si se prajesc timp de aproximativ 3 minute, pana cand aproape se topesc.
- Se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute. Se lasa amestecul pe foc aproximativ un minut, amestecand continuu.

- Se adauga rosiile, maslinele si caperele. Se lasa amestecul pe foc timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa putin.

- Se condimenteaza amestecul dupa preferinta.
- Pastele fierte se scurg si se adauga peste sosul din wok. Daca este necesar puteti adauga suplimentar putina apa in care au fiert pastele (astfel se vor incorpora mai bine).

- Se presara la suprafata patrunjel tocat (optional) inainte de servire.
Ingredientele mentionate sunt pentru 4-6 portii.
Reteta apartine Nigellei Lawson si este publicata in cartea acesteia ”Gateste cu pasiune”.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Această rețetă delicioasă îmi aduce aminte de bunicuța mea dragă, care ne făcea un chec cu mere si nuci absolut...

Desert prajitura cu mere si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj