Cappelletti umpluti cu brinza - in supa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluatul:
  • la fiecare 100 gr faina OO - 1 ou
  • umplutura:
  • urda amestecata cu parmezan si cu alta brinza mai moale rasa sau strivita cu furculita dupa cum e cazul + ou + nucsoara rasa

Mod de preparare

Diferenta dintre cappelletti si tortellini din cite stiu eu inafara de umplutura ... unde brinza e stapina .. e de forma ... se taie patrate de pasta ca pt tortellini, se pune un motz de umplutura in mijloc si se indoaie pe diagonala formind un triunghi .. pina aici totul e la fel ... acum insa se ridica coltul in sus ca la tortel dar cind se prind cele 2 colturi ascutite nu se invirt pe deget lasind in mijloc o gaura si dind forma de "buric" ci se lipesc prin presare iar forma va fii ca unei palarii din vremea indepartata cind probabil a fost inventat ....

Separat am facut o supa din carne de vita ...

Am fiert cappelletti in supa doar citeva minute pina sau ridicat la suprafata ...

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu ciocolata si portocala

Biscuiti foarte fragezi si aromati! "Bunatati pentru Craciun"

Desert biscuiti cu ciocolata si portocala
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata