Cappelletti umpluti cu brinza - in supa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluatul:
  • la fiecare 100 gr faina OO - 1 ou
  • umplutura:
  • urda amestecata cu parmezan si cu alta brinza mai moale rasa sau strivita cu furculita dupa cum e cazul + ou + nucsoara rasa

Mod de preparare

Diferenta dintre cappelletti si tortellini din cite stiu eu inafara de umplutura ... unde brinza e stapina .. e de forma ... se taie patrate de pasta ca pt tortellini, se pune un motz de umplutura in mijloc si se indoaie pe diagonala formind un triunghi .. pina aici totul e la fel ... acum insa se ridica coltul in sus ca la tortel dar cind se prind cele 2 colturi ascutite nu se invirt pe deget lasind in mijloc o gaura si dind forma de "buric" ci se lipesc prin presare iar forma va fii ca unei palarii din vremea indepartata cind probabil a fost inventat ....

Separat am facut o supa din carne de vita ...

Am fiert cappelletti in supa doar citeva minute pina sau ridicat la suprafata ...

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura