Budinca de Macaroane cu Branza si Smantana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg paste
  • -400 g branza de burduf
  • -200 g telemea cremoasa Akadia
  • -100 g cascaval ras
  • -400 ml smantana
  • -2 oua
  • -unt
  • -pesmet
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Fierbeti pastele al dente in apa clocotita cu sare, treceti sub un jet de apa rece, lasati la scurs si racit.

Separat, faceti un amestec din branzeturi si cascaval ras, adaugand atata smantana incat sa obtineti o pasta mai fluida.

Asezati un strat de paste intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet peste care puneti uniform ½ din amestecul de branzeturi.

Puneti un alt strat de paste si deasupra restul de branza.

Separat, bateti ouale cu smantana ramasa si turnati uniform in vas.

Dati la cuptorul incins pentru 20-30 min sau pana ce deasupra prinde o crusta frumos rumenita.

Serviti portionata, cat este calda.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.