Armoniche cu Sos de Rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 270 g paste armoniche (acest tip de paste sunt potrivite pentru sos deoarece datorita formei lor pastreaza sosul pe cea mai mare parte din suprafata)
  • - 300 ml pasta de rosii
  • - 4 catei mari de usturoi
  • nedecojiti (se taie doar varfurile acestora)
  • - 1 lingurita cu busuioc uscat si maruntit
  • - 15 ml ulei de masline extravirgin (eu am folosit ulei de masline extravirgin cu rozmarin si piper roz)
  • - 60 g prosciutto crudo / jamon serrano feliat foarte subtire (eu am folosit serrano)
  • - 30 g branza cheddar
  • - 10 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit)
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde, negru

Mod de preparare

- Nu am copt usturoiul in folie de aluminiu asa cum se procedeaza in mod clasic, nici nu l-am stropit cu ulei, nu am adaugat sare si piper la suprafata sa ci pur si simplu l-am pus intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt. Am copt in acest mod usturoiul timp de aproximativ 10 minute (in cuptorul incalzit in prealabil). Usturoiul trebuie copt pana se inmoaie si dobandeste o culoare galbuie.

- Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, cu mentiunea ca timpul de preparare trebuie sa fie putin mai scurt (prepararea termica a pastelor se va finaliza in cuptor). Sosul si pastele trebuie pregatite in acelasi timp pentru a se putea servi imediat.

- Sunca se pune intr-o tigaie antiaderenta, incalzita, fara ulei, timp de aproximativ 10 secunde, pana devine usor crocanta (este bine ca bucatile de sunca sa nu se atinga intre ele). Feliile de sunca astfel pregatite se taie bucatele lungi de aproximativ 5 cm.

- Se pun intr-un blender cu vas mic pasta de rosii, usturoiul, busuiocul, uleiul de masline, sarea, amestecul de piper alb, verde si negru. Se mixeaza toate ingredientele.

- O parte din sosul obtinut se pastreaza intr-un vas (aproximativ 100 ml). Restul sosului (aproximativ 200 ml) se pune intr-un bol mare. Se adauga sunca taiata bucatele, pastele fierte, strecurate si trecute in prealabil (rapid) sub jet de apa rece. Se amesteca usor toate ingredientele.

- Se unge cu unt un vas termorezistent pentru cuptor.
- Se pune amestecul obtinut in vas.
- Se adauga sosul pastrat (100 ml).

- Se adauga la suprafata branza cheddar rasa marunt pe razatoare si cateva frunze de busuioc maruntite.
- Se pune compozitia in cuptorul incalzit timp de aproximativ 10 minute.
Ingredientele mentionate sunt pentru doua persoane.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa