Se fierb cartofii, se caleste zucchina taiata cuburi in putin ulei cu putina sare, se scurge pestele de ulei au alt fel de sos.
Peste cartofii fierti si striviti ca pt piure se adauga brinza si cele 2 galbenusuri si se amesteca bine sa se incorporeze. Albusurile se bat separat dar nu e nevoie sa fie spuma. 1-2 linguri de albusuri se adaua la zucchinele calite si restul se amesteca cu tonul, sucul de lamiie si smintina sau iartul ( eu am pus iaurt) de data asta se amesteca cu mixerul ca sa rezulte mai spumos.
Am asezat strat de piure ( cu ou si brinza ), apoi strat de cuburi de zucchine si deasupra strat de mousse de ton ... ornat cu felia de lamiie si la cuptor la 180°C ( in cuptorul gata incalzit la mediu spre mare ) pina cind se coace ( depinde de marimea tavii .. cca 20 minute ) dc sunt forme mici se vor coace muuuuult mai rapid ...
Se poate servi ca aperitiv si in cazul asta e ideal sa fie pregatita in forme de muffins / monoportii . ca felul 2 ( si atunci reteta mea este de 4 portii ) sau ca fel unic de mincare ( reteta de mai jos devine pt 2 persoane) si pregatiti si serviti in caserole de sticla, ceramica sau portelan
Un desert delicios si potrivit cand nu stim ce sa facem la repezeala,e gata in cateva miscari si face o impresie sper buna...
Cupe cu spuma de zmeuraSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri