Dupa ce ai curatit si spalat bine trunchiul (sau burta) crapului, unge-l cu ulei si presara-l cu sare de mare grunjoasa pe toata pielea lui. Taie ardeii in jumatate si unge-i si pe ei cu ulei. Pregateste rosiile. Incinge gratarul.
Cand gratarul este bine de tot incins, pune pe el crapul si ardeii lasandu-i acolo fara sa-i misti defel timp de 7 minute. Cand incep a scoate fum este semn ca sunt gata de intors si asta faci, cu o paleta larga, alunecand usor pe dedesubtul ingredientelor, pe rand: intai ardeii apoi pestele. Adauga pe gratar rosiile.
Pazeste gratarul dar intre timp:
Pune pe foc un vas cuprinzator, cu apa si condimentele necesare unei saramuri de peste: fire de cimbru legate cu sfoara de bucatarie, foi de dafin, boabe de piper si tulpini de telina taiate 3-4 cm. cativa ardei iuti ... etc, cine mai doreste alte condimente este liber sa adauge (boabe de ienupar de exemplu pentru cei care indragesc aroma muntoasa a acestiu preparat, ienibahar pentru cei carora le place esenta de pamant ... etc)
Scoate pestele si ardeii de pe gratar si cufunda-le in vasul care deja a fiert cu aromele. Pune capac si fierbe la foc mediu timp de 10 minute. Intorce pestele si mai da un clocot de 5-7 minute, pana cand pestele este alb si legumaria este potrivit de moale (nu omori leguma, las-o la "dinte"...)
Serveste calda, cu mamaliga.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.