Salau la cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 salau de 600-700 g
  • 2 cepe ( verzi ) - medii
  • 1 ardei
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de delikat, vegetaetc
  • 1 lingurita rasa de cimbru
  • 100 ml de apa

Mod de preparare

Se spala pestele si se portioneaza in 4 bucati egale.
Se pregateste un vas de sticla termorezistent (SIMAX) care se unge cu 2 linguri de ulei de masline.
Apoi se taie o ceapa pestisori si se aranjeaza pe fundul vasului.
Se iau cele 4 bucati de peste si se aseaza in vasul de sticla peste patul de ceapa. Acum se taie cealalta ceapa tot pestisori impreuna cu un ardei si se presara peste bucatile de peste.
Tot peste bucatile de peste se mai adauga cei 4 catei de usturoi taiati felii.
Se asezoneaza cu 1 lingurita de delikat, 1 lingurita de cimbru si 2 linguri de ulei de masline.
La sfarsit se adauga 100 ml de apa se pune capacul si se da la cumptor pentru 40 de minute la foc potrivit.

Pofta buna ;)
Se serveste cald avand ca garnitura un orez fiert la aburi. Se poate servi un vin alb demi-sec.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.