Rulada din Somon

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 fileuri intregi de somon
  • 1 morcov (100 grame)
  • 300 grame somon fume
  • 250 grame smantana
  • 200 grame mazare proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1 albus ou
  • piper
  • 3 jumatati de ardei gras
  • Pentru afumat:
  • 1 lingura de orez
  • o lingura de zahar brun
  • o lingura de ceai verde

Mod de preparare

Scoatem oasele din somon (ideal cu o penseta speciala pentru oase de peste)
Nu trebuie sa va impacientati pentru ca somonul are foarte putine oase.
Inlaturam pielea de pe fileurile de peste.
Taiati din fileul de pe burta o fasie lata de 3 cm.

Adaugati o bucata de folie de aluminiu pe fundul unui wok, puneti pe folie 1 lingura de orez, o lingura de zahar si 1 lingura de ceai verde, puneti fasia de burta de somon pe gratarul wokului si puneti pe aragaz, acoperind wokul cu un capac. Lasati cca 20 de minute (perioada in care fasia de burta de somon se va afuma, capatind o aroma de fum combinata cu o aroma de ceai).

Taiati morcovul in bucatele mici si punetile la fiert 4 minute. Fierbeti mazarea proaspata 2 minute.

Amestecati intr-un mixer somonul fume, smantana, albusul de ou, piper. Sa nu adaugati niciun pic de sare pt ca somonul fume este suficiet de sarat pentru a sara preparatul. Adaugati bucatelele de morcov, de ardei gras si mazarea si amestecati cu o lingura de lemn.

Bateti delicat fileurile de somon cu un batator de carne si puneti primul file pe o hartie de copt suficient de lunga pentru a infasura la final rulada de somon de cite 2 ori. Adaugati jumatate din compozitie pe primul file, puneti pe mijloc fasia de burta afumata, adaugati cealalta jumatate de compozitie si aciperiti cu cea de a doua bucata de file.

Infasurati in hartia de copt si legati cu sfoara de gatit.
Ungeti cu ulei o tava de copt, ungeti si ruloul (hartia de copt) si puneti la cuptor pentru 35 minute la 200 grade (treapta maxima la un cuptor cu gaz).

Scoateti din cuptor si lasati la racit. Cind s-a racit taiati felii si serviti alaturi de o salata verde, sau de o garnitura de piure sau cartofi copti in marinata de iaurt.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema lemon curd

Sa va povestesc putin din experienta mea cu lemon curd. Acum vreo 7-8 ani, am incercat eu sa pregatesc aceasta vestita crema,...

Desert prajitura cu crema lemon curd
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj