Rulada cu Somon Afumat si Crema de Unt

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 broccoli proaspat
  • -4 oua
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri amidon
  • -100 g maioneza (aproximativ 2 linguri cu varf)
  • -1/2 legatura de patrunjel verde
  • -1/2 legatura de marar verde
  • -100 g masline verzi, umplute cu gogosari rosii
  • -250 g crema de unt cu verdeata sau crema de branza cu verdeata
  • -300 g file somon afumat
  • -zeama de lamaie
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Spalati broccoli, desfaceti in buchetele mici si scurtati cotoarele.
Puneti-le la fiert pentru cateva minute in apa clocotita cu sare, doar cat sa se inmoaie putin, dar sa ramana ferme, apoi lasati la scurs si racit.

Intre timp, amestecati galbenusurile cu faina si amidonul, maioneza si verdeata, tocata marunt. Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Separat, bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si inglobati-le usor in amestecul cu galbenusuri, prin rasturnare.

Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Repartizati uniform pe suprafata aluatului din tava, in randuri, alternand, buchetele de broccoli si masline feliate in rondele.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 8- 12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este facut, dar nu s-a rumenit.

Scoateti tava din cuptor si rasturnati blatul pe o foaie de copt (partea cu broccoli si masline in jos).
Intindeti in strat uniform crema de branza, imediat ce ati rasturnat blatul si cat timp acesta este inca caldut.

Asezati deasupra, repartizand unul langa altul, fileurile de somon si stropiti-le cu putina zeama de lamaie.

Rulati strans cu ajutorul hartiei (blatul este maleabil si nu se rupe), impachetati capetele si dati la rece pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti rulada feliata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vitel

 O ciorba clasica romaneasca, plina de legume care este pe placul tuturor .!!!!   ,,Meniu copii""

Ciorba taraneasca de vitel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj