Plachie de peste

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 bucati somn
  • 2 bucati salau
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 borcan 800 g bulion de casa
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Pestele se spala, se sterge cu un prosop, se condimenteaza cu sare si piper.


Intr-o tigaie se prajesc putin pe ambele parti in uleiul incalzit. Se scot intr-o farfurie pe care o vom acoperi cu un capac.


In uleiul in care am prajit pestele, se adauga ceapa taiata fideluta, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam ardeiii, rosiile, usturoiul, tocate marunt.


Lasam sa se caleasca 3 minute impreuna, dupa care adaugam bulionul, apa, foile de dafin, cimbru, condimente dupa gust si lasam cca. 10 min sa fiarba.


Intr-o tava unsa cu ulei, adaugam sosul de rosii, pestele, vinul, amestecam putin si dam tava la cuptorul incalzit, cca. 20-30 min.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.