Peste Prajit, in Crusta cu Bere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 fileuri de cod sau alt peste (750 g), fiecare gros de circa 2 cm
  • -1 cana (160 g) faina
  • -250 ml bere blonda
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1 ou mare, cu albusul separat de galbenus
  • -sare grunjoasa
  • -piper proaspat macinat
  • -ulei de rapita sau porumb pentru prajit la temperaturi inalte

Mod de preparare

Tamponati fileurile sa se usuce, apoi presarati-le cu sare si piper proaspat macinat pe toate partile. Lasati-le intr-un vas acoperit, la loc racoros, circa 30 min-1 ora.

Intre timp, amestecati intr-un bol, faina, praful de copt, 1/2 lingurita sare si 1/4 lingurita piper proaspat macinat.

Turnati berea intr-un alt bol si bateti-o impreuna cu galbenusul.

Faceti o gropita in mijlocul amestecului de faina, adaugati treptat berea si bateti pana se formeaza un aluat moale. Lasati sa se odihneasca 20-30 min.

Adaugati albusul batut spuma in aluat, dupa ce timpul de stat la odihna a expirat si inglobati-l. Incingeti uleiul la 185 grade.

Scufundati cate 2 fileuri in aluat, scurgeti de picaturile in exces si puneti-le in uleiul incins. Prajiti-le pana devin aurii, intorcandu-le si scoateti pe servete absorbante. Procedati la fel cu restul de fileuri.

Intre timp, incingeti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea inferioara. Treceti fileurile prajite pe un platou termorezistent, intr-un singur strat si dati la cuptorul preincalzit, pentru cateva minute.

Serviti cat este cald. L-am servit cu cartofi prajiti.
Cateva reguli generale privind modalitatea de prajire in ulei al unui aliment

Pentru un aliment perfect crocant si auriu, prajit la o temperatura inalta, este esential ca uleiul sa fie mentinut la temperatura corecta.
Potriviti focul astfel incat sa va asigurati ca temperatura uleiului incins nu scade sub 180 grade celsius - ceea ce ar face ca alimentul sa absoarba uleiul si sa devina unsuros - dar nici sa nu se ridice peste 190 grade celsius, fiindca s-ar praji prea tare la exterior, fara sa se patrunda la interior.
Daca aveti posibilitatea, folositi un termometru pentru prajit la temperaturi inalte.
ATENTIE, uleiul incins peste 200 grade celsius poate izbucni in flacari.
Folositi spumiera sau clestele atunci cand cufundati alimentele in ulei, ca sa nu va stropiti si sa va ardeti.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Briose de post pentru Mos Craciun

pentru Mos Craciun

Briose de post pentru Mos Craciun
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.