Peste la Cuptor cu Legume

Complexitate
medie

Ingrediente

  • peste de orice tip (de preferat fara multe oase ca, foarte bun este somnul, dar merge si carasul romanesc sau chiar macroul)
  • cartofi
  • rosii
  • morcov
  • pastarnac
  • ardei gras
  • suc de rosii sau bulion
  • ulei

Mod de preparare

Se curata pestele de intestine si solzi, se taie in bucati potrivite sau rondele daca e macrou si se sareaza.

Se curata si cartofii de coaja, se spala si se taie rondele. Rondele se taie si rosiile si ardeiul gras, iar morcovii si pastarnacul se rad pe razatoare.

Se ia o tava, se unge cu putin ulei se aseaza cartofii in asa fel incat sa formeze o patura pe fundul tavii, apoi se presara o parte din legumele rase, cateva rondele de ardei gras, rosii peste, urmeaza pestele, din nou rosii peste peshte, ardei gras rondele, legumele rase. Inainte de a baga la cuptor se mai pune putin ulei deasupra si o ceasca de apa si se baga la cuptor.

Cand e aproape gata se amesteca bulionul cu vinul, se toarna in tava, se mai lasa cateva minute la cuptor si apoi se scoate.
pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de portocale

Desert tort cu jeleu de portocale
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj