Peste cu Sos Picant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • peste (crap, caras, novac)
  • ulei
  • condimente pt peste
  • apa 100 ml
  • usturoi 3-4 catei
  • tarhon
  • frunza de dafin 2 buc
  • piper
  • sare
  • pasta de rosii sau bulion
  • ardei iute 1 buc

Mod de preparare

Se pune intr-o tava ulei si se aseaza bucatile de peste condimentate cu condimente de peste. Se da la cuptor pt 10 min.

Intre timp se pregateste sosul. Se pun intr-o craticioara 100 ml de apa la fiert, se adauga sare piper, usturoiul pisat tarhon tocat, ardei iute tocat, frunzele de dafin si se lasa sa dea un clocot. Se strecoara sosul si se paseaza prin sita.

Se scoate din cuptor tava cu pestele si se pune sosul peste. Se da inapoi la cuptor inca 5 min. Dupa cele 5 min se scoate tava si se pune bulionul de rosii sau pasta de tomate dizolvata in putina apa. Se mai lasa inca 5 min la cuptor sa se intrepatrunda aromele.

Pofta buna!

Se serveste cu mamaliguta.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...