Peste cu Legume si Piure cu Mozzarella

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru peste:
  • -4 fileuri de peste
  • -1 morcov
  • -1/2 ardei gras, rosu
  • -cateva ramurele de patrunjel verde
  • -felii de lamaie
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • -unt
  • Pentru piure de cartofi cu mozzarella:
  • -4- 6 cartofi mari
  • -200- 250 g mozzarella
  • -1 lingurita chimen pudra
  • -oregano, dupa gust, optional
  • -sare
  • -piper
  • -paprika dulce sau iute
  • dupa gust
  • -ulei de masline, dupa gust
  • -lapte, optional si la nevoie
  • -felii rotunde de rosii, optional
  • -unt

Mod de preparare

Pentru peste:
Ungeti cu unt un vas termorezistent sau tapetati cu folie de aluminiu o tava si ungeti-o cu putin ulei.
Taiati morcovul bastonase si ardeiul julien. Puneti la fiert, separat, in apa usor sarata. Scurgeti si lasati la racit.

Spalati fileurile de peste, uscati, stropiti cu putin ulei, condimentati cu sare, piper pe ambele parti si dati deoparte pana sunt facute legumele.
Puneti la mijlocul fiecarui fileu cateva fire de patrunjel verde; incadrati cu fasii de ardei si bastonase de morcov.

Rulati, prindeti cu scobitori si asezati-le usor distantate in vasul termorezistent pregatit.
Repartizati peste rulouri 2- 3 bucatele de unt sau stropiti cu putin ulei si asezati cate o felie de lamaie.
Dati la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru circa 20- 25 min sau pana ce pestele este facut.

Pentru piure de cartofi cu mozzarella:
Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete la aburi sau pe foc in apa sarata.
Pasati-i bine, adaugati chimen, sare, piper, paprika, ulei de masline, oregano (optional) si omogenizati. Adaugati putin lapte cald, functie de consistenta obtinuta.

Turnati piureul intr-un vas termorezistent uns cu unt si nivelati.
Distribuiti uniform cubulete de mozzarella, adanciti-le in piure prin apasare si apoi, puneti deasupra, din loc in loc, bucatele de unt. Decorati cu felii de rosii, optional.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se topeste mozzarella si partea superioara prinde o crusta usor rumenita.
Serviti rulourile de peste alaturi de piure, cat sunt calde.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinte ardelenesti cu branza

Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.

Placinte ardelenesti cu branza
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.