Peste cu Legume si Maioneza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 fileuri de peste
  • -150 g ciuperci proaspete sau din conserva
  • -50 g telina
  • -2 morcovi potriviti
  • -1 ardei gras (rosu)
  • -1 ceapa
  • -2 catei de usturoi
  • -1/2 legatura patrunjel verde
  • -100 g unt
  • -4- 6 linguri maioneza (in care inglobati si 1 lingurita mustar si 1 lingurita zeama de lamiae)
  • -50- 100 g cascaval ras
  • -2- 3 fire patrunjel verde
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Sarati, piperati fileurile de peste si dati deoparte.
Radeti pe razatoarea mare morcovul si telina. Tocati marunt ceapa, usturoiul si taiati cubulete ardeiul. Caliti-le in ½ unt incins, pana se inmoaie. Dati deoparte.

Separat, in restul de unt incins, caliti ciupercile feliate pana sunt facute si zeama scazuta. Spre sfarsit, adaugati amestecul cu morcov, condimentati cu sare si piper, dupa gust si aromati cu patrunjel verde, tocat marunt. Lasati la racit.

Puneti 1- 2 linguri de umplutura peste fiecare fileu, cateva frunze de patrunjel verde, rulati, sigilati cu scobitori si asezati intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Repartizati restul umpluturii peste peste si imbracati totul in maioneza.
Presarati uniform cu cascaval ras.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit spre mare, pentru aproximativ 20 min sau pana ce pestele este facut, cascavalul topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cat este cald.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj