`Orez` din Conopida (Fara Glucide)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru orez:
  • 3 cani conopida razuita (360 g)
  • 100 g dovlecel taiat cubulete
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 cana morcov taiat cubulete (125g)
  • 1 cana ceapa tocata (150g)
  • 1 cana sparanghel maruntit (100g)
  • 2 cani creveti prefierti (300g)
  • 2 oua mari batute usor
  • 1/4 cana ceapa verde tocata (30g)
  • sare, piper dupa gust
  • 3-5 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 1/4 cana apa
  • 2-3 linguri suc de lamaie verde (lime)
  • 2 linguri sos de peste
  • 1/2 lingura otet de orez
  • seminte de ardei iuti (optional)

Mod de preparare

In primul rand, se taie legumele cubulete si se razuieste conopida.

Intr-o tigaie, se pun 2 linguri de ulei impreuna cu ceapa, usturoiul si morcovul cubulete. Se calesc pana cand ceapa devine translucida.

Se adauga crevetii, sparanghelul, dovlecelul, sarea si piperul. Se mai lasa pe foc timp de 10 minute.

Intre timp, intr-o alta tigaie, se prajeste conopida intr-o lingura de ulei, la temperatura ridicata. Ii ia cam 5 minute sa se inmoaie/ rumeneasca usor. Dupa ce e aproape facuta, se face o gaura in mijloc, in care se toarna cele 2 oua batute. Se amesteca ouale pana se intaresc un pic, apoi se combina si cu conopida.

Cand si tigaia cu crevetii, si tigaia cu conopida sunt gata, se amesteca intre ele si se mai lasa putin pe foc.

Se aseaza in farfurii/ boluri, se stropeste cu sos si se presara ceapa verde pe deasupra.

E o mancare foarte consistenta si destul de usoara.
Am gasit foarte multe retete care folosesc "orezul" asta din conopida. Poate fi combinat cu aproape orice, deci luati reteta ca pe o invitatie la folosirea propriei creativitati.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Frittata cu ciuperci si crenvusti

Fritatta este varianta italiana a omletei, se poate gati in diverse combinatii. Eu am pregatit-o cu ingredientele din...

Frittata cu ciuperci si crenvusti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj