Legume Fierte la Aburi si Tilapia la Gratar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ardei mic
  • gras si rosu (sau o jumatate din unul mare)
  • 1 dovlecel
  • 100 gr fasole verde
  • 1 ceapa rosie sau alba
  • taiata fideluta
  • 4 cartofi mici
  • 2-3 felii de ananas crud
  • taiat bucatele
  • 2 linguri de sos sweet and sour
  • Pentru sos (cine vrea sa il prepare in casa)
  • 3/4 cup190 ml) suc de ananas din conserva
  • 4 linguri de otet (alb sau de orez)
  • 3 si jumatate linguri zahar brun
  • 1 lingura scuturata de amidon alimentar
  • amestecata cu 4 linguri de apa

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si sa taie in bucati cat se poate de egale, se aseaza la steamer sau se pun intr-o sita deasupra unui vas cu apa care fierbe, se acopera cu folie de aluminiu sau cu un capac (asta doar in cazul in care se poate acoperi etans) si se lasa la fiert in aburi pentru 7-8 minute. Apa din vas nu trebuie s ajunga la legume.

Intre timp, daca nu aveti sosul cumparat, il preparati. Se pune la fiert sucul de ananas, zaharul si otetul si se tin la foc tare pana zaharul e complet dizolvat. Se ia de pe foc, se adauga amestecul de amidon alimentar cu apa, se toarna peste sosul fierbinte, se amesteca energic sa nu se faca cocoloase, se pune inapoi pe foc si se amesteca in continuu pana se obtine un sos mai grosut.

Luam de pe foc, gustam si daca este cazul adaugam sare si eventual zahar sau otet dupa gustul nostru.

Legumele fierte deja, se pun intr-un vas, se pun deasupra lor cateva linguri de sos dulce acrisor si se amesteca incet sa nu zdrobim legumele. Restul sosului se pune in sticla si se pastreaza la frigider pentru o folosinta viitoare.

Daca folosim sos din comert, se pune 2 lingurite (sau una) cu sos si se dilueaza cu apa pana obtinem un sos destul de lichid.Legumele fierte la abur sant o garnitura ideala pentru un peste slab, la gratar.

Tilapia a fost pestele pe care l-am pregatit la gratar azi .... fileurile de peste le-am spalat dupa care le-am tamponat pentru uscare, cu un servetel de hartie. Am sarat si piperat, am presarat marar uscat si am asezat pe gratarul infierbantat, am stropit cu putin suc de lamaie si am prajit cate 2-3 minute pe ambele parti.

Am servit langa garnitura de legume.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema lemon curd

Sa va povestesc putin din experienta mea cu lemon curd. Acum vreo 7-8 ani, am incercat eu sa pregatesc aceasta vestita crema,...

Desert prajitura cu crema lemon curd
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj