File de Salau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • peste
  • o ceapa
  • 3 oua
  • 1 pachet unt
  • 200g ciuperci
  • o mana cascaval ras
  • o cana smantana
  • o cana lapte
  • o lingura faina
  • 3-4 cartofi
  • zeama de lamaie
  • un pahar vin alb

Mod de preparare

Se pune pestele intr-o tava si se pune zeama de lamaie ca sa nu fie gretos, sare si piper, se unge si pe partea cealalta si se lasa afara 30 min.

Apoi se pune pestele intr-o oala de iena unsa cu unt, se pune deasupra ceapa taiata rondele si jumatate de pahar de vin alb. Se da la cuptor 10 min.

Intre timp se pune putin unt la topit, se adauga smantana, laptele, un galbenus si putin vin. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga treptat faina.

Cartofii se fierb cubulete si se piseaza ca pentru piure, apoi se amesteca cu 2 galbenusuri. Piureul si sosul se pun apoi peste pestele copt, deasupra se pun ciupercile taiate feliute si cascavalul ras.

Se mai lasa la cuptor 10-15 min.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti