1. Pepenele galben se taie in doua , se indeparteaza samburii si coaja si se taie miezul in bucati.
2. Pestele se spala , se sareaza si se lasa 10 minute.
3. Tulpinile de telina se spala si se taie bucatele.
4. Trei patrimi din pepene se amesteca cu mierea, putina sare, vinul alb si sucul de lamaie si se fierb pe foc mic cca.8-10 minute. Se adauga frisca nebatuta, se lasa sa clocoteasca ,apoi, cand sosul s-a racit , se amesteca cu blenderul. In sos se adauga coaja de lamaie si restul de miez de pepene. Din nou se pune pe foc si se da in clocot.
5. Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet (20-22 minute),
6. Telina se fierbe separat.Se strecoara si se soteaza in unt.
7. Se pune uleiul la incins si se frige pestele pe ambele parti.
Pestele se aseaza pe un platou, se orneaza cu felii de lamaie si se serveste cu garnitura de orez, telina sotata si 2-3 linguri de sos. Un vin alb sec merge excelent cu acest preparat de peste.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj