Crevetii si Orezul Lor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g de creveti (gambas) decorticati
  • 300g de smantana lichida
  • 2 catei de usturoi
  • ~50g de unt
  • 1 cub knorr de gaina
  • 300g de orez
  • 3 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb (eu am folosit rose)
  • 1/4 dovlecel
  • 60g de parmezan
  • 1 lingura de mascarpone (facultativ-eu nu am pus)
  • apa fierbinte
  • sare
  • piper
  • paprica dulce
  • marar pentru decor

Mod de preparare

Morcovii si telina se curata, se taie in cuburi nu foarte mici. Ceapa se toaca marunt. Intr-o craticioara se amesteca pe foc trei sferturi din unt cu morcovii, telina si ceapa, se adauga orezul si se lasa pana devine translucid. Varsam paharul de vin si lasam pana la evaporare.

Cubul de knorr se dizolva in de 3 ori cantitatea orezului de apa fierbinte. Se adauga progresiv peste legume si orez. Cand orezul este fiert, trebuie sa aiba un aspect cremos punem lingura de mascarpone si parmezanul, amestecam bine si dam de pe foc.

Restul de unt se topeste cu usturoiul taiat, adaugam crevetii cat sa lase din apa lor, ii scoatem si ii rezervam. Peste preparatul ramas varsam smantana lichida punem paprica (cam 1 lingurita), saram, piperam dupa gust. Sosul trebuie sa scada la jumatate. Rasturnam crevetii in sos.

Dovlecelul se fierbe in apa cu sare. Eu l-am pus 3 minute la microunde.

Pofta buna!


Pe o farfurie intinsa incepem cu dovlecelul, apoi cu ajutorul unei canite de cafea mare rasturnam orezul, deasupra asezam crevetii si stropim cu putin sos. Decoram cu marar
Cu acest fel va sfatuiesc sa beti un pahar de vin alb sec ori demi-sec (Feteasca Regala)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Braduti din biscuiti

Mos Craciun are niste spiridusi care umbla printre noi, afla ce ne dorim si ne face cate o surpriza. Adina (Mitinita cum o...

Braduti din biscuiti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj