Crap Umplut (Toltot Ponty)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 crap de 15 kg
  • 1 cescuta orez
  • 4 buc ceapa
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 lamaie
  • 50 ml vin alb ce se pune in orez
  • 100 ml vin alb se pune in tava in care coacem crapul
  • sare
  • piper
  • delikat
  • untura de rata vreo 5 linguri mari (se poate folosi si uleiul)

Mod de preparare

Crapul se curata de solzi, se eviscereaza (normal ar fi sa lasati capul) si apoi se spala si cu un servet il stergem bine sa nu ramana ud. Se condimenteaza in interior cu sare si piper si se lasa sa stea asa la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura o pregatim in felul urmator: Se taie marunt o ceapa care se caleste pe 3 linguri de ulei. Ciupercile sa tau felii si se adauga la ceapa. Tot atunci adaugam si orezul spalat si scurs, si le calim un pic impreuna. Adaugam peste un pic de apa (sa zicem cam 100 ml apa)si cei 50 ml vin alb. Orezul incepe sa se umfle si cand este bine inflorit adaugam patrunjelul verde tocat si sare si piper dupa gust.

Cu aceasta umplutura se umple crapul si apoi se coase deschizatura burtii.

Morcovul, patrunjelul, usturoiul il taiem rondele, iar ceapa ramasa o taiem felii mai grosute si toate legumele se aseaza in tava in care am pus cele 5 linguri de untura. Crapul se unge cu un pic de ulei se aseaza pe patul de legume se pune 100 ml vin si tot atata apa, se condimenteaza cu sare si delikat si un pic de rozmarin maruntit si se da la cuptor ptr circa 30 minute. In timpul incare sta in cuptor se stropeste cu zeama din tava. La jumatea timpuli de coacere intoarcem crapul si il lasam mai departe la copt.

Se scoate in cele din urma din cuptor se aseaza legumele pe un platou si peste asezam crapul copt. Se scoate ata cu care a fost cusut, se stropeste cu zeama de lamaie si se portioneaza.
Se serveste fierbinte, fara garnitura deoarece este umplut cu orez.

Alaturi se poate servi un vin alb.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort amandina

Iar am intrat in gradina Timeei si m-am inspirat.Vroiam un tort delicios pentru balanta mea Vali,care implineste ceva...

Tort amandina
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj